Plast i haven, ett världsproblem

Plast i haven, ett världsproblem

Största delen skräp som hamnar i haven är plast

Att det är så mycket plast i haven som det är idag, har blivit till en av vår tids absolut största miljöproblem. Så mycket som 13 ton skräp hamnar i haven varje år och det mesta av det är plast. Plast är inte ett nedbrytbart material och smulas istället sönder till mikroplaster, som är plastpartiklar mindre än fem millimeter.

Plast är skadligt för det marina livet

Detta är otroligt skadligt för det marina livet, fåglar och däggdjur. Man har beräknat att cirka en miljon fåglar och 500 000 däggdjur dör varje år efter att ha fastnat i eller ätit plast. Forskare har även hittat mikroplaster i fiskar som sedan människor äter och tar skada av. Plasten som hamnar i haven är källor till att kemikalier som är farliga sprids då plast kan innehålla cancerogena och hormonstörande tillsatser.

Vi på BeeLife tar vår del av ansvaret

Vi på BeeLife ser detta som ett enormt problem och tar detta på största allvar. Vi vill göra vårt yttersta för att inte belasta miljön ytterligare samt inte använda oss av någon som helst plast.

“En kan inte göra allt, men alla kan göra något.”

Börja med miljövänliga alternativ

Ett steg i rätt riktning är att sluta med engångsplast och istället använda sig av miljövänliga alternativ som är nedbrytbara och återanvändningsbara. Vi är otroligt stolta över våra produkter som är 100% miljövänliga och i väldigt bra kvalitet.

Källa: (Regeringen.se) 

https://www.regeringen.se/artiklar/2017/02/plast-i-haven–ett-omfattande-miljoproblem/