HemOm oss • Vanliga frågor

Vanliga frågor från våra kunder

Vanligt förekommande frågor

Dukarna är av hög kvalitet och håller upp till ett år och kanske lite längre. Börjar duken tappa förmågan att fästa går det enkelt att fylla på med lite bivax för att den ska få nytt liv.

För att ge bivaxduken nytt liv så kan du enkelt fylla på med lite mer bivax som du lägger på duken och stryker med bakplåtspapper som skyddar strykjärnet.

Om själva dukstyget är slitet så kan du enkelt lägga duken i komposten 🙂

Nej, det tar inte smak eller lukt av bivaxet. Men vid första användningen så kommer det dofta gott av bivax och tall. Doften försvinner snabbt efter användning.

En bivaxduk är en bit ekologiskt bomullstyg som är impregnerat i bivax. BeeLife bivaxdukar innehåller även naturlig tallkåda. Bivaxdukar är ett mycket bättre och miljövänligare alternativ till plastfolie. Bivaxduken är dessutom återanvändningsbar, nedbrytbar och ekologisk, vilket plastfolien inte är. Klicka här för att komma till våra bivaxdukar!

Våra bivaxdukar innehåller 100% bomullstyg, ekologisk bivax, naturlig tallkåda och jojobaolja.

Genom att värma duken något med handen och forma efter den skål eller formen så fäster den bra. Sen stelnar den till formen i kylskåpet.

Genom att skölja den i kallt vatten, möjligtvis med lite diskmedel och diskborste. Sen hänger man upp den på torkning.

Tänk på att inte använda varmt vatten då bivaxet smälter vid höga temperaturer. Använd heller inte i diskmaskin eller tvättmaskinen.

Bivaxdukar är inte bara miljövänliga, nedbrytbara och ekologiska, det är även ekonomiskt med bivaxdukar. Med tanke på deras otroligt långa hållbarhet, så behöver man inte köpa nya speciellt ofta. Med andra ord väldigt bra för din plånbok!