Hur använder man en bivaxduk?

BeeLife hur använder man en bivaxduk

Vilka användningsområden finns det för en bivaxduk?

En bivaxduk kan man använda på olika sätt. Bivaxduken har alla egenskaper som den icke miljövänliga plastfolien har, och mycket mer. Dessutom har en bivaxduk längre hållbarhet och kan användas minst 400 gånger medans plastfolien använder man bara en gång och sedan slänger man den. Bivaxduken kan man även kompostera då den är gjord på 100% miljövänliga material och då biologiskt nedbrytbar. Här kommer lite tips på de olika användningsområden som finns för bivaxduken.

Ha bivaxduken på matskålar i kylen.

En bivaxduk kan användas för att skydda din mat i kylen genom att täcka över tallriken eller skålen med bivaxduken. Detta gör du enkelt genom att lägga över bivaxduken och sedan fästa runt sidorna med dina händer. När det sedan ställs i kylen så kommer bivaxen stelna och vara där och skydda dina matvaror.

“Wrapa” in bivaxduken i exempelvis frukt eller bröd.

Om du vill förvara frukten eller brödet i kylen så kan du enkelt “wrapa” in de i bivaxduken. Såhär gör du: Lägg bivaxduken framför dig, lägg det du vill “wrapa” in och sedan viker du över kanterna på föremålet och lägger det sedan i kylen. Enkelt, smidigt och hygieniskt, eftersom bivaxet är antibakteriellt. Våran bivaxduk är otroligt formbar, så man kan lätt vika den till den form som passar en själv bäst. Har du någon favorit vikning på din bivaxduk så får du gärna dela på Instagram och tagga oss @beelife.se och hashtaga #beelife