Om bivaxdukar

Om bivaxdukar

Vad är en bivaxduk?

En bivaxduk är en bit ekologiskt bomullstyg som är impregnerat i bivax. BeeLife bivaxdukar innehåller även naturlig tallkåda. Bivaxdukar är ett mycket bättre och miljövänligare alternativ till plastfolie. Bivaxduken är dessutom återanvändningsbar, nedbrytbar och ekologisk, vilket plastfolien inte är.

Hur länge håller en bivaxduk?

Vid daglig användning så håller bivaxduken mer än ett år, eller minst 400 gånger, vilket är otroligt länge. Om du känner att din bivaxduk behöver fräschas upp, eller börjar bli sliten, så kan du enkelt smälta lite bivax genom att riva bivax i förslagsvis ett rivjärn eller skiva av bitar och sedan smälta med ett strykjärn, ha bakplåtspapper mellan. Se till att skydda underlaget med ett tjockare värmetåligt tyg.

Hur använder jag bivaxduken?

Bivaxduken är till för att skydda mat i kylen. Du kan ha bivaxduken över en skål och sedan fästa på sidorna, linda in bivaxduken i frukt eller bröd eller vad du känner för, eller vika bivaxduken som ett kuvert och förvara saker inuti. Bivaxduken är väldigt formbar, du värmer bara upp den i händerna först, formar den där du vill och sedan stelnar den till när den är i kylen. Bivaxet i bivaxduken är även antibakteriell, vilket gör att din mat håller sig fräsch längre.

Hur gör jag rent bivaxduken?

Du gör enkelt rent din bivaxduk genom att spola den under ljummet eller kallt vatten och borsta den med en diskborste och använda ett milt diskmedel. Sedan torkar du den lätt och/eller hänger den på tork. Tänk på att bivax smälter vid varma temperaturer, så utsätt den inte för det.

Varför är det bra att ha bivaxdukar?

Bivaxdukar är inte bara miljövänliga, nedbrytbara och ekologiska, det är även ekonomiskt med bivaxdukar. Med tanke på deras otroligt långa hållbarhet, så behöver man inte köpa nya speciellt ofta. Med andra ord väldigt bra för din plånbok!