Skötsel av bivaxdukar

Skötsel av bivaxdukar

Såhär sköter du om dina bivaxdukar så de ska hålla länge

En bivaxduk kommer med mycket nytta och fördelar. Eftersom de är återanvändningsbara, så kommer här lite tips på skötsel av din bivaxduk så den håller så länge som möjligt. Våra bivaxdukar är även antibakteriella, vilket gör att maten du förvarar håller länge.

Förvara torrt

För optimal hållbarhet av din bivaxduk så rekommenderar vi att du förvarar bivaxduken torrt och svalt, förslagsvis i skafferiet eller en låda i köket, då finns den också alltid nära till hands när du behöver förvara mat.

Utsätt inte bivaxduken för värme

Innan du ska försluta din mat med bivaxduken så bör du alltid se till att maten inte är för varm, då bivaxet på tyget riskerar att smälta. Vänta istället så att maten svalnat något innan du lägger över bivaxduken.

Tvätta bivaxduken i kallt eller ljummet vatten med diskborste och ett milt diskmedel

Rengör din bivaxduk försiktigt med en diskborste och ett milt diskmedel, om den behöver fräschas upp. Tänk på att bivaxet är antibakteriellt, så du behöver inte rengöra allt för hårt.

Förnya bivaxduken med lite mer bivax när den börjar bli sliten

Om du känner att din bivaxduk efter en lång tids användning börjar kännas sliten så går det att fylla på med lite mer bivax genom att smälta det under bakplåtspapper med hjälp av ett strykjärn.