Engångsplast har förbjudits

engångsplast förbjudet beelife

I år blev flera artiklar av engångsplast förbjudet. Detta för att de ofta hittades ute i naturen och för att de enkelt går att göra utav andra material. Plast-skräp står för 80-85% av allt skräp som hittas på havsstränder enligt Naturvårdsverket. Detta skapar problem för djur och natur, plast tar väldigt lång tid att bryta ner och när det bryts ner så vi inte ser det längre finns det fortfarande kvar som microplast.

Förbjudandet av vissa varor i engångsplast tycker vi är ett super bra steg i rätt riktning! Men självklart borde ännu mer göras. Det bästa är att inte använda engångsförpackningar alls utan använda produkter som går att återanvändas igen och igen. Det är just därför vi älskar bivaxduken.

Bivaxduken minskar plasten i vårat kök enormt. Istället för att använda oss av plastfolie eller plastpåsar kan vi använda oss av bivaxdukar och bivaxpåsar. De är både återanvändbara upp till 500 gånger och lätta för naturen att bryta ner. Dessutom kan man fylla på dem med bivax när de använts 500 gånger för att kunna fortsätta använda dem ännu längre.