BeeLife bivaxdukar – ingredienser

Ingredienser vi använder oss av i våra bivaxdukar

Vi på BeeLife är väldigt måna om de ingredienser som som används i våra bivaxdukar. Genom hela processen så används det ingen plast, vilket är väldigt viktigt för oss eftersom hela grundidén med bivaxdukar är att minska plastanvändandet i vardagen för att minska klimatpåverkan. Våra bivaxdukar kan du köpa här!

Noggrannare titt på våra ingredienser

I detta inlägg går vi igenom de ingredienser vi använder oss av i våra bivaxdukar samt mer ingående information om varje ingrediens för att du som kund och potentiell kund ska känna dig trygg i ditt val av bivaxdukar.

Bivax

Bivax produceras i honungsbins vaxkörtlar på undersidan bakkroppen, där deras vaxfjäll utsöndras. Man bygger vaxkakor av dessa vaxfjäll som sedan används till att lagra bland annat honung och pollen. Till en början är vaxkakorna nästintill vita, men efter en tid blir vaxkakorna gula eller brunaktiga. Ibland blir det ett överskott med bivax som man får skrapa bort, och detta tas sedan tillvara.

Tallkåda

Tallkåda, furukåda är en slags kåda, alltså en klibbig vätska som skyddar barrträdet från svamp och sjukdomar eftersom den är bakteriedödande. Tack vare dessa egenskaper användes detta på bland annat sår förr i tiden samt som tuggummi, tack vare att det dödar bakterier. Det är även en bra ingrediens att ha i bivaxdukar, när man förvarar mat.

Bomullstyg

Vi använder oss främst av överblivna tyger från textilindustrin, genom att ta vara på resurser som redan är tillverkade och på så sätt sparar vi på miljön.