Bivaxdukar – 6 anledningar till att välja dom

mat inslaget i bivaxdukar i olika mönster

Bivaxdukar kan du använda för att förvara din mat. Dom har samma användningsområde som plastfolie men massor av egenskaper som gör att bivaxdukar är att föredra. Därför är dom perfekta att använda sig av istället för plastfolie. Här nedan listar vi några av alla de fördelarna som finns med att använda sig av bivaxdukar.

Fördelar med bivaxdukar

  1. Våra bivaxdukar är tillverkade av bivax, tall kåda och bomullstyg som är överblivet från tyg-industrin. Med andra ord av material man slipper få klimatångest av. Dom är både tillverkade av naturliga produkter och eftersom vi tar tillvara på produkter som redan är tillverkade av tyg-industrin sparar vi på så vis på miljön.
  2. Bivaxdukar går att använda igen, och igen! Det är bara att skölja av dom, alternativt diska med lite diskmedel och hänga dom på tork. Sen är de redo att användas igen sen. Man kan använda våra bivaxdukar +400 gånger. Efter det kan man smidigt fylla på med vårt återimpregnerings-kit och fortsätta använda dom.
  3. Maten håller längre! Eftersom bivax har antibakteriella egenskaper hjälper de din mat att hålla längre. Det är inte bara toppen för miljön, utan även för plånboken då du slipper köpa nytt hela tiden. Ta tillvara på maten du har hemma!
  4. Dom är snygga! Det blir mycket roligare att öppna kylskåpet när det pryds av alla fina mönster som finns på bivaxdukarna. Precis som de är roligare att ta med en smörgås inpackad i en fin bivaxduk på picknicken.
  5. Det är lätt att använda dom. Du behöver inte bråka med plastfolie som går sönder eller knölar ihop sig. Bivaxduken värmer du bara i händerna genom att krama den till en liten boll för att sen veckla ut den och slå in maten.
  6. Bivaxdukar är komposterbara. Bivax är ett naturligt vax och är därför biologiskt nedbrytbara och har en minimal påverkan på miljön.

Här kan du läsa mer

Vill du veta mer om bivaxdukar kan du klicka runt här på bloggen för att läsa vidare.

Eller följa oss på Instagram och Facebook för att få uppdateringar om vårat sortiment, nya blogginlägg osv.