BeeLife – hållbart företagande

BeeLife hållbart företagande

BeeLife tar klimatförändringarna på största allvar

Vi på BeeLife tar klimatförändringarna på största allvar och ser det som en självklarhet att vi tar vår del av ansvaret och gör det vi kan för att inte belasta miljön ytterligare. Med en produkt vi tror att många kommer få nytta av för att kunna dra sitt strå till stacken, med att minska sitt plastanvändande i vardagen. Våra bivaxdukar och dess ingredienser är självklart helt plastfria och helt nedbrytbara, alltså ingen klimatpåverkan.

Plastfri tillverkning och FSC-certifierade brev och kartonger

Genom hela processen från tillverkning till packningsmaterial så används det ingen som helst plast. När vi skickat ut ordrar så gör vi det i antingen papperskuvert eller kartong. Dessa är 100% klimatneutrala, från skandinaviska träd och är FSC-certifierade.

Ingen koldioxid släpps ut när paketen transporteras till postnord

När bivaxdukarna har packats på vårt lager och ska transporteras till postnord så är det alltid med elbil, cykel eller till fots beroende på mängden beställningar, så att vi verkligen gör det vi kan för att inte släppa ut koldioxid.

Bivaxdukarna är antibakteriella

Förutom att bivaxdukar är återanvändningsbara och nedbrytbara, så är det också antibakteriella. Detta gör att maten håller sig fräsch längre i kylen, vilket i sin tur medför att man inte behöver slänga sin mat lika snabbt som annars. Detta ser vi också som ett steg i rätt riktning.

Ekonomiskt hållbart med bivaxdukar

Att köpa bivaxdukar är även ekonomiskt hållbart. Det är ingen hemlighet att det är ett högre pris för en bivaxduk än för plastfolie. Det man dock får ta med i beräkningarna är att plastfolie används endast en gång innan de kastas. En bivaxduk kan användas 400+ gånger och så länge de är hela så kan man bara fylla på med bivax och värma på för att fräscha upp dem istället för att slänga dom. Detta är i längden mer ekonomiskt än engångsplast, alltså ekonomiskt hållbart.

Var med och bidra!

Var med och bidra till ett samhälle där vi fasar ut engångsplasten och köp dina bivaxdukar redan idag. Du kommer inte att bli besviken!